Evenimentul sportiv organizat de către o firmă de IT din Cluj-Napoca a avut la start 1500 de alergători amatori, care au participat la cel cinci probe, dintre care una a fost de ultramaraton.

Începând cu 2018, maratonul msg Apuseni este certificat de către International Trail Running Association (ITRA), astfel ca participanții au putut strânge puncte pentru clasamentul mondial.

Fie că a fost vorba despre începători, veterani ai alergatului sau copii, toți cei care și-au făcut sâmbătă loc în program pentru msg Maraton Apuseni 2018 au avut ceva de câștigat. Aproape 1500 de concurenți s-au prezentat la startul celor cinci probe de concurs, cea mai populară întrecere fiind cea family, unde 262 de alergători mai mult sau mai puțin profesioniști au ținut să arate că mișcarea este mai întâi de toate o activitate de zi cu zi. Au mai fost 74 de alergători la ultramaraton, 244 la maraton, 607 la semimaraton, 320 concurenți la cross.
Cum era de așteptat, proba vedetă a fost cea de ultramaraton, desfășurată pe o distanță de 73,6 km și o diferență de nivel de +3729 de metri. „A fost un adevărat succes”, au explicat organizatorii evenimentului, care s-au bucurat de spirjinului Clubului Alpin Român- Secția Universitară Cluj, dar și de aujutorul a peste 200 de voluntari.
Robert Hajnal a câștigat cursa de ultramaraton, urmat de Gabriel Cojan și Adrian Costea. Podiumul la categoria feminin a fost ocupat de Viorica Mălai, urmată de Dana Șurubaru și Gyongyi Lenart, iar certificarea ITRA a competiției face ca alergătorii care au terminat proba să primescă patru puncte ITRA. De asemenea, cei de la proba de maraton au primit câte două puncte ITRA, conform regulamentului.

În tabăra de bază Skiland, cei prezenți s-au putut bucura de o mulțime de activități distractive pentru toate vârstele. Copii s-au delectat în zona Family, unde au avut parte de activități speciale doar pentru ei, precum face painting, Treasure Hunt sau ateliere de pictură. Zona chill-out a adus concursului o binevenită doză de relaxare, în timp ce participanții în căutare de ceva mai „activ” au putut să-și depășească limitele pe un panou de cățărare, întreg cadrul natural fiind energizat de muzica adusă de un DJ local.

Ediția a noua a msg Maraton Apuseni va avea loc în data de 25 mai 2019, așa că încă de pe-acum puteți începe antrenamentele.

Articolul precedentFOTO/VIDEO| Cum arată PRIMELE autobuze electrice dintr-un oraș din România
Articolul următorUn tânăr de 26 de ani a urcat beat la volan şi a provocat un accident rutier