16 microbuze de transport persoane din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Mureș, Neamț și Sibiu au ajuns in Vama Siret din județul Suceava.

Nouă dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetățenilor ucraineni către destinațiile dorite, iar trei au fost direcționate către tabăra mobilă, devenită complet operațională,  încă de aseară, pe stadionul Siret. Celelalte mijloace de transport vor asigura alte misiuni din dinamica operativa. 

De asemenea, pentru gestionarea cu eficiență a  potențialelor solicitări de sprijin, *tabăra mobilă aparținând ISU Constanța va fi trimisă în județul Tulcea, la vama Isaccea.

Totodată, 23 de pompieri militari din cadrul inspectoratului pentru situații de urgență al județului Dâmbovița se vor deplasa în sprijinul colegilor și autorităților sucevene, cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă și generator.

La acest moment, având în vedere fluxul înregistrat la vama Siret, din județul Suceava, este în curs de operaționalizare a doua tabără mobilă care va deservi nevoile de cazare ale cetățenilor sosiți din zona de conflict. 

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor specifice și pentru a răspunde cu eficiență solicitărilor din dinamica unităților, în județele Suceava, Dâmbovița și Tulcea a fost crescută capacitatea operațională, astfel că turele de serviciu vor fi suplimentate cu personalul aflat în timpul liber.

În cursul nopții, 3 microbuze de transport persoane apartinând ISU Brasov s-au alăturat misiunii de sprijin a cetățenilor ucrainieni care intră în țara noastră prin punctele de frontiera din județul Suceava. 

Cei 6 pompieri militari care deservesc microbuzele de transport persoane fac parte din misiunea integrată pentru gestionarea situației generate de conflictul militar din Ucraina.

Acestia vor prelua cetățeni ucrainieni din vama Siret și îi vor transporta spre punctele de triere sau spre locurile puse la dispoziție de autorități. 

ISU Brasov este pregătit sa suplimenteze sprijinul oferit cu tehnică si personal daca situația o va impune.

Articolul precedentPreședintele Ucrainei a anunțat înființarea unei legiuni străine internaționale: Voluntarii care vor să lupte împotriva Rusiei o pot face
Articolul următorNegocieri Rusia – Ucraina, în Belarus