Clujul se bucură de creșterea rapidă a unui domeniu economic ce începe să concureze puternic cu industria IT. Este vorba de industria serviciilor pentru afaceri sau business services. Este vorba de servicii de contabilitate, financiare, de relații cu clienții sau de sprijin tehnic, oferite pentru mari corporații internaționale. Ritmul de creștere al acestui sector este unul foarte bun, pentru că universitățile clujene oferă absolvenți bine pregătiți, după standardele companiilor multinaționale.

Domeniul serviciilor pentru afaceri a depășit în aceste săptămâni pragul de 17.000 de angajați. Este vorba de oameni care vorbesc mai multe limbi străine, inclusiv limbi mai puțin cunoscute la nivel internațional. Așa ar fi olandeza, daneza, coreeana sau norvegiana. De asemenea, mulți dintre angajați au și competențe tehnice serioase.

În prezent, la Cluj, lucrează oameni care reprezintă 12 la sută din totalul angajaților la nivel național în domeniul serviciilor pentru afaceri. Specialiștii în economie se așteaptă ca ponderea Clujului să crească în urmării cinci ani.