Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, au semnat contractul de finanțare a proiectului european ce vizează „Creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca”.

Scopul inițiativei este acela de a crește siguranța pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară subordonată forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului.

Operațiunile prevăzute constau în realizarea unei noi infrastructuri electrice pentru corpurile C1 și C2 ale spitalului, a unei noi infrastructuri de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 1 al pavilionului II al corpului C2, precum și a unei noi infrastructuri de fluide medicale, la subsolul, parterul și etajul corpului C2.

În valoare totală de 11.242.872 de lei, proiectul câștigat de forul administrativ județean a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Reamintim, în acest context, faptul că anterior a fost semnat și contractul de finanțare a proiectului european, în valoare de 6 milioane de euro, ce vizează creșterea siguranței persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase, instituții sanitare subordonate forului administrativ județean.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentGabriel Oprea, după dubla tragedie aviatică: Deplângem, cu durere în inimi, dispariția militarilor căzuți la datorie
Articolul următorBilanț coronavirus 3 martie: 5.953 cazuri noi și 114 decese