500 de ambulanțe de diferite tipuri urmează să fie achiziționate și să ajungă la Cluj până la finalul anului, în cadrului unui proiect european finanțat cu peste 390 de milioane de lei.

Contractul cadru prevede că un total de 1.309 ambulanţe de tip A, B şi C urmează să fie livrate în Județul Cluj(935 ambulanţe de urgenţă tip B, din care 600 destinate serviciilor de ambulanţă şi 335 SMURD; 132 ambulanţe de urgenţă tip C, din care 81 destinate serviciilor de ambulanţă şi 51 destinate SMURD; şi 242 ambulanţe de transport de tip A destinate serviciilor de ambulanţă). Aproximativ 500 de ambulanţe vor fi livrate Serviciilor de Ambulanţă şi SMURD până la sfârşitul anului, urmând ca acest demers să continue şi anul viitor începând cu luna ianuarie.

În cadrul acestui apel au fost depuse proiecte cu o valoare nerambursabilă de 391.232.199 lei pentru achiziționarea următoarelor tipuri de ambulanțe, distribuite în cele șapte regiuni eligibile (Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Centru):

Articolul precedentFOTO | Experiment în Cluj. Vor fi introduse autobuze şcolare cu circuit închis
Articolul următorFOTO | Opera a ieşit în stradă la Cluj! Mii de oameni s-au bucurat de spectacolele organizate în aer liber