Te-ai săturat de părul scurt dar nu vrei să recurgi la extensii și la alte trucuri prin care îl poți alungi rapid? Nici produsele care promit o creștere accelerată nu funcționează așa cum ți-ai dori? Trebuie să afli că metodele cele mai simple se află la îndemâna ta și poți obține rezultatele mult visate într-un timp destul de scurt.

 

Poate o să ți se pară neobișnuit ce vei afla, dar aceste mici secrete funcționează perfect, conform spuselor femeilor care le-au pus deja în aplicare, scrie divahair.ro.

1. Adaugă sare în șampon

 

Menținerea sănătoasă a pielii de pe scalp este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi puteți face pentru a obține șuvițele visurilor tale. Amestecând puțină sare cu șamponul este o modalitate ușoară și accesibilă de a adăuga volum părului și de a ajuta scalpul să rămână fără ulei pentru mai mult timp. Zonele pielii care au o mulțime de foliculi de păr, cum ar fi scalpul, pot absorbi mai bine magneziul și pot beneficia cel mai mult de el.

2. Poartă pălărie

 

Deși vitamina D este esențială pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră generală, statul prea mult la soare vă poate afecta nu numai pielea, ci și părul. Expunerea excesivă la soare poate afecta structura părului și poate slăbi pigmenții și proteinele acestuia. Experții medicali chiar recomandă să aplicați protecție solară pe scalp dacă observați că părul se rărește. Limitarea timpului petrecut la soare și purtarea unei pălării vă va proteja atât pielea, cât și părul de razele UV dăunătoare și vă va ajuta părul să crească mai repede.

3. Evită uscarea și îndreptarea părului

Oferă părului tău cât de multe pauze poți. Dacă folosești căldură direct pe păr, îl vei slăbi. Renunță la acest obicei și părul tău va crește mai repede.

4. Înlocuiește fețele de pernă de bumbac cu cele de mătase

 

Aruncă fețele de pernă din bumbac și înlocuiește-le cu unele făcute din mătase. Bumbacul cauzează o frecare ce dăunează părului și îl face să cadă. Înlocuiește-le cu mătase și nu vei mai găsi fire de păr pe fața de pernă dimineața.

5. Stai cu capul în jos

Atunci când stai cu capul în jos crește circulația sângelui la nivelul capului. Acest lucru face ca foliculii să ajungă la capacitate maximă, stimulând creșterea. Metoda este populară, dar este de discutat dacă e bine să stai cu capul în jos timp de câteva minute în fiecare zi.

6. Masează-ți scalpul

Delectează-te cu un minunat masaj al scalpului. Poți face asta când îți speli părul. Ai nevoie doar de un masaj de un minut. Acesta stimulează foliculii care ajută la creșterea părului.

Articolul precedentDe ce trebuie să lipeşti folie de aluminiu în spatele caloriferelor
Articolul următorVrei să scapi de kilogramele în plus? Ce fructe nu trebuie să mânânci sub nicio formă – Secretul pe care nu-l dezvăluie nutriționiștii