Când vine vorba de ascunderea banilor și a obiectelor de valoare în casă, este important să găsești locuri sigure și puțin probabile pentru ca hoții să nu le găsească. 

Iată câteva idei despre locurile în care hoții nu s-ar gândi să „opereze”.

  1. Într-un ghiveci cu plante: Ascunde banii într-un recipient etanș și apoi înfășoară-l în plastic și îngroapă-l într-un ghiveci cu o plantă de interior. Asigură-te că planta arată natural și că nu este una neobișnuit de valoroasă.

  2. Spațiul de sub frigider: Este un loc greu accesibil și puțin vizitat în mod frecvent. Hoții, înainte de a jefui, de obicei nu se preocupă să verifice și să curețe podeaua din jurul frigiderului. Prin urmare, este puțin probabil ca aceștia să bănuiască că ați ascuns bunurile valoroase acolo.
  3. Un spațiu special dintr-o carte: Un truc ingenios, desprins parcă din filme, este să ascundeți banii sau bijuteriile într-o carte. Puteți decupa un spațiu suficient de mare într-o carte pe care nu o mai utilizați și apoi o puteți așeza la locul ei în bibliotecă. Hoții nu vor bănui cărțile ca fiind ascunzători și, prin urmare, nu vor avea acces la bunurile voastre prețioase.
  4. În cutiile de depozitare pentru jucării: Cutiile de depozitare pentru jucării pot fi o ascunzătoare bună. Pune banii sau obiectele de valoare într-o pungă etanșă și apoi într-una dintre cutii. Poți amesteca jucăriile pentru a face mai dificilă găsirea lor.

  5. În interiorul unui obiect de mobilier: Verifică dacă există mobilier care are un spațiu gol în interior, cum ar fi podele false, peretele din spatele unui dulap sau chiar scaune cu compartimente secrete. Asigură-te că accesul în aceste spații este ascuns sau dificil de observat.

  6. Într-o cutie de scule sau în garaj: Dacă ai o cutie de scule sau unelte în garaj, poți ascunde obiectele de valoare sub unelte sau într-un compartiment mic, pe care să-l acoperi cu alte obiecte. Hoții pot fi descurajați de ideea de a căuta într-o zonă dedicată uneltelor.

  7. În pachetele de produse de curățenie: Înveliți banii sau obiectele de valoare în plastic și ascundeți-le într-un pachet deschis de produse de curățenie, cum ar fi saci de gunoi, role de hârtie igienică sau pachete de servetele.

Totuși, pentru a nu ajunge în situația în care casa să fie vizitată de hoți, poliția ne recomadă să luăm anumite măsuri de securitate când părărsim locuința, mai ales în sezonul vacanțelor:

  1. Închide și blochează ușile și ferestrele: Asigură-te că toate ușile și ferestrele sunt închise și blocate corect înainte de a părăsi casa sau înainte de culcare. Îmbunătățește securitatea cu yale solide și sisteme de închidere suplimentare, cum ar fi bare de securitate sau lacăte.

  2. Nu face publice bunurile de valoare: Evită să lași la vedere obiecte de valoare prin ferestre sau să le expui în mod deschis în curte. Acest lucru poate atrage atenția hoților și le poate oferi o motivație pentru a încerca să pătrundă în locuință.

  3. Nu te lăuda pe rețelele de socializare cu obiecte de valoare, din dorința de a impresiona: Cu siguranță vei reuși să impresionezi și hoții, care se vor simți atrași de o viitoare pradă.
  4. Păstrează un profil scăzut: Nu discuta despre bunurile de valoare pe care le deții în fața persoanelor străine sau pe rețelele sociale. Este important să limitezi expunerea informațiilor personale care ar putea ajuta hoții să știe ce obiecte de valoare se află în casa ta.

Articolul precedentUn clujean a făcut sute de plăti cu un card găsit pe strada: A fost prins de poliţişti după aproape 5 ani
Articolul următorCe spune Biblia despre poziţiile sexuale şi preludiu? Fragmentele care te vor pune pe gânduri