Aeroportului Internaţional „Vincenzo Bellini” ar putea fi închis din nou pentru câteva ore.

Vulcanul Etna din Sicilia se află în plină erupție și le provoacă îngrijorări localnicilor și turiștilor, în contextul în care amenință funcționarea aeroportului din zonă timp de câteva ore, așa cum s-a întâmplat deja vineri.

Craterul Voragine, care se află la o altitudine de 2.800 de metri deasupra nivelului mării, a înregistrat o creştere a activităţii vulcanice, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Aceasta s-a intensificat până când a devenit o fântână de lavă, provocând un nor de cenuşă înalt de aproximativ cinci kilometri, potrivit Radio România Actualități.

Conform vulcanologilor, fenomenul a crescut în energie pe parcursul nopții. Lava a produs emisii de cenușă care spre dimineață și pe parcursul zilei a căzut peste oraşele din zona Muntelui Etna.

Condițiile în care aeroportul ar putea fi închis

Amplitudinea medie a cutremurului vulcanic a înregistrat o creştere a valorilor, ajungând la un nivel foarte ridicat, dar în prezent tendinţa este în scădere.

Faza eruptivă actuală, conform site-ului aeroportului din Catania, nu are în acest moment un impact direct asupra Aeroportului Internaţional „Vincenzo Bellini”.

Însă, aeroportul ar putea fi închis pentru câteva ore pe parcursul zilei de luni, în cazul în care Etna va înregistra o altă erupţie în această noapte, iar cenuşa vulcanică va ajunge pe pistă.

Articolul precedentGabriela Ruse / Marta Kostyuk, în optimi la Wimbledon
Articolul următorEfectul anulării curselor TAROM: Delegația României la summitul NATO zboară cu un avion militar