Blocurile operatorii ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca vor fi dotate cu patru mese noi de operație.

E vorba de o masă de operație destinată intervențiilor chirurgicale din sfera ORL, o masă de artroscopie, destinată intervențiilor ortopedice și două mese pentru chirurgie vasculară.
Potrivit medicului șef al Secției Clinice ORL, noile mese de operaţie sunt construite din material cu proprietăţi bacteriostatice, antifungice, rezistente la foc şi radiotransparente, suportând o greutate de 250 kg. Fiecare masă chirurgicală poate fi adaptată pentru intervenţiile în echipă mixtă (chirurg ORL, neurochirurg, chirurg oro-maxilo-facial, chirurg oftalmolog), extrem de util în chirurgia tumorilor de cap şi gât.

„Clinica ORL a fost dotată, în ultimii ani, cu trei mese chirurgicale, înlocuindu-se astfel mesele chirurgicale vechi de aproximativ 50 de ani, cu care erau dotate cele trei săli de operaţie destinate intervenţiilor chirurgicale în anestezie generală. Mesele noi sunt electrohidraulice, cu blat subdivizat, astfel încât să permit poziţionarea pacientului conform cu necesităţile intervenţiei, dar asigurând totodată confortul pacientului în timpul intervenţiei chirurgicale”, explică Magdalena Chirilă, medic șef al Secției Clinice ORL.

„Pentru un spital de urgență, acordarea asistenței medicale pentru pacientul critic este absolut vitală. Tocmai de aceea, politica de management a vizat dezvoltarea infrastructurii serviciilor medicale de urgență, de la investigații imagistice rapide, la siguranță în sala de operație și confort post-operator”, a precizat managerul SCJU, Petru Șușca.

Cele patru echipamente au fost achiziționate cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății, iar valoarea lor se ridică la circa 670.000 lei.

Articolul precedentO nouă reţea de canalizare pentru comuna Sic
Articolul următorO nouă acţiune de colectare a deşeurilor electronice organizată la Cluj-Napoca