sonoro

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc între 1 – 17 noiembrie, în București, Sibiu și Cluj-Napoca.

Festivalul SoNoRo vine anul acesta în Cluj-Napoca cu un program extins, de șase concerte, între 13 și 17 noiembrie, în locuri cu tradiție ca Banca Națională a României, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Casa Boema și Biserica Reformată Calvină, dar și în spații noi, precum Casa Libertății Religioase și Casa Memorială Sigismund Toduță.

Anul acesta, Festivalul va purta numele DaDa și va fi dedicat puternicei energii creatoare a fenomenului dadaist, inițiat la începutul secolului XX, în Zürich, de un grup de artiști europeni, organizat în jurul scriitorului de origine română Tristan Tzara.

La cea de-a XIV-a ediție dorim să transformăm Festivalul SoNoRo într-un manifest dadaist, să aducem această energie creatoare în spațiile de concert, unde revenim în fiecare an: splendidul sediu al Băncii Naționale din Cluj-Napoca, Biserica Reformată sau Aula Universității Babeș-Bolayi, însă ne propunem să surprindem publicul și cu spații noi, în care muzica de cameră va suna neconvențional și poate chiar neobișnuit, dar convingător. Așadar, invităm publicul clujean în locuri precum Casa Boema, o clădire de patrimoniu de la 1800, Casa Libertății Religioase, ridicată în secolul XV, singura construcție din oraș cu elemente intacte renascentiste şi gotice, și Casa memorială Sigismund Toduță, în care compozitorul clujean a trăit timp de 30 de ani. Prin programul ales, vom invita publicul să asculte altfel muzica – mai atent, dar și mai ludic, cu mai mult umor –, vom experimenta în stil dadaist, îmbogățind repertoriul clasic, prin crearea unui colaj muzical autentic și insolit”, declară Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo.

Biletele și abonamentele la festival se mai pot achiziționa până la data de 10 octombrie 2019 inclusiv, la un preț redus, de early-bird (150 de lei), de pe site-ul Eventbook (https://sonoro.eventbook.ro ), de la cinematograful Florin Piersic şi din librăriile Humanitas și Cărturești. După 10 octombrie, abonamentele se pot achiziționa la prețul de 200 de lei.

Abonamentul pentru Cluj-Napoca include următoarele concerte: CABARET VOLTAIRE la Banca Națională a României Sucursala Cluj, miercuri, 13 nov., ora 19:00, SOAP OPERA la Casa Boema, joi, 14 nov., ora 19:00, DA, DAAA!!! la Casa Libertății Religioase, vineri, 15 nov. și FINALE: FROM DAWN TILL DUSK  la  Universitatea Babeș-Bolyai,  Auditorium Maximum, duminică, 17 nov.

Accesul la concertul de la Banca Națională a României – Sucursala Cluj, din 13 noiembrie, se face doar pe bază de abonament sau invitație.

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (14 ani), SoNoRo-Inteferențe, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (13 ani), SoNoRo On Tour (12 ani), SoNoRo Arezzo (9 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (7 ani), SoNoRo Musikland, festival dedicat tradițiilor și patrimoniului arhitectural al zonei Haferland (1 an).

Articolul precedentLocuri speciale pentru afișaj electoral în municipiul Cluj-Napoca
Articolul următorActivitate de informare despre fenomenul bullying la o şcoală din Cluj