A cincea ediție Liberty on Bike, un eveniment care promovează pasiunea pentru mișcare și implicarea în comunitate, va avea loc în 21-23 septembrie la Liberty Technology Park, continuând campania socială destinată copiilor din satele din Munții Apuseni.

Liberty Technology Park Cluj și asociația sportivă Tura de Noapte organizează pentru al cincilea an consecutiv evenimentul ce reunește spiritul “Liberty” și spiritul de echipă, participanții putând alege între mai multe curse pe bicicletă.

Cicliștii și susținătorii lor vor putea să ajute în mod direct un copil din comunități izolate din Munții Apuseni să aibă o bicicletă, prin campania de strângere de fonduri.

„Liberty on Bike este ocazia de a te bucura de mișcare, de spiritul de competiție, dar și de a ajuta, în mod concret, de a oferi unor copii mai mult decât un mijloc de transport, ci pasiunea pentru ciclism. În edițiile trecute, am oferit în jur de 30 de biciclete unor copii din sate greu accesibile din Munții Apuseni, împreună cu partenerii noștri și cu sprijinul CERT Transilvania. Anul acesta, ne propunem să continuăm campania socială și să strângem fonduri pentru cel puțin 15 biciclete”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

“Am ajuns la a cincea ediție Liberty on Bike, iar entuziasmul nostru, în calitate de organizatori, este din ce în ce mai mare, văzând implicarea cicliștilor și răspunsul participanților în susținerea campaniei sociale. Bucuria de a pedala ar trebui să facă parte din copilăria fiecărui copil, așa că ne bucură mult dezvoltarea acestui proiect social, care a demarat în 2016”, a declarat Dan Koblicska, reprezentant al asociației sportive Tura de Noapte.

În cele trei zile Liberty on Bike, între 21 și 23 septembrie, participanții vor putea alege curse cu grad de dificultate crescător: Criteriul Companiilor, Gentlemen’s Race și Gran Fondo.

Criteriul Companiilor, care are loc vineri, 21 septembrie, este o cursă organizată pentru angajații companiilor din cadrul parcului tehnologic, în cadrul Liberty Technology Park, fiind o cursă de tip „Criterium” (cursă rapidă, cu o tură parcursă de mai multe ori).

Clujenii cicliști, începători sau experimentați, sunt invitați să se înscrie la Gentlemen’s Race, sâmbătă, 22 septembrie, și la cursa montană Gran Fondo, duminică, 23 septembrie. Gentlemen’s Race este o cursă de echipă, pentru care înscrierea se face individual, pe site-ul Tura de Noapte, iar echipele sunt stabilite prin tragere de sorți, pentru a lega noi prietenii pe două roți. Cursa de GranFondo înseamnă un traseu de aproape 120 de kilometri, realizat cu scopul de a descoperi peisajele minunate din zona de munte a județului Cluj (Beliș, Mărgău, Sâncraiu, Călățele și Mănăstireni).

Articolul precedentFOTO | A început asfaltarea pe drumul județean 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu
Articolul următorFestivalul WonderPuck – experiențe culturale de excepție la sfârșitul acestei săptămâni