Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat miercuri, 31 octombrie 2018, contractul de achiziție publică ce are ca obiect ,,Proiectarea și execuția lucrărilor necesare închiderii și ecologizării depozitelor de deșeuri urbane neconforme din Câmpia Turzii și Dej” – Lot 1 – Închidere și ecologizare depozit deșeuri urban neconform din Câmpia Turzii, județul Cluj.

            Societatea declarată câștigătoare în urma desfășurării procedurii de atribuire a acestui contract de lucrări este Secvision Business Solutions S.R.L., aceasta îndeplinind atât criteriile financiare, cât și pe cele tehnice prestabilite. Valoarea totală a contractului este de  6.128.140,82 de lei, preț fără TVA, termenul de execuție fiind de maxim 12 luni, din care patru luni sunt destinate lucrărilor de proiectare iar restul de opt luni sunt alocate execuției propriu-zise.

            Depozitul urban neconform de deșeuri Câmpia Turzii cuprinde o suprafață de 50.861 de mp pentru care trebuie realizate ridicările topografice, sistarea depozitării pe acest teren fiind dispusă încă din data de 16 iulie 2012.

Principalele obiective vizate în cadrul procesului de închidere a depozitului de la Câmpia Turzii sunt eliminarea infiltrațiilor de ape meteorice în masa de deșeuri prin realizarea unui sistem impermeabil de închidere și acoperire, pentru prevenirea formării de levigat; asigurarea drenării corespunzătoare a apei din precipitațiile deasupra barierei etanșe în condițiile menținerii stabilității sistemului de acoperire; captarea și arderea gazelor de fermentație; izolarea deșeurilor față de mediul înconjurător și prevenirea poluării acestuia.

În ceea ce privește celelalte depozite neconforme de deșeuri din  județ, respectiv cele din Turda, Gherla și Huedin, lucrările de închidere și ecologizare au fost deja finalizate în proporție de 100%, în timp ce la depozitele de la Cluj-Napoca (Pata Rât) și Dej acestea se află în diverse stadii de închidere.

            Reamintim în acest context faptul că, în anul 2015, contractul de lucrări pentru închiderea și ecologizarea ultimelor două depozite urbane neconforme din județ –  Câmpia Turzii și Dej, a fost atribuit Asocierii S.C. Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger GmbH. Întrucât, ulterior câștigării licitației, asocierea în cauză a solicitat în mod total nejustificat suplimentarea valorii lucrărilor cu o sumă considerabilă,  respectiv cu nu mai puțin de 6.150.000 de lei, contractul a fost reziliat iar lucrările au fost scoase, din nou, la licitație. Semnarea, acum, a contractului referitor la rampa de deșeuri din Câmpia Turzii a fost posibilă ca urmare a finalizării întregii proceduri de licitație și a soluționării tuturor contestațiilor care au urmat.

Articolul precedentProgramul de operare al noilor curse de transport în comun către Bonțida și Cara
Articolul următorFOTO | Un sportiv din Dej a câştigat 4 medalii de aur la Campionatul European de Karate