Oftalmologul chinez Li Wenliang, care a încercat să alerteze cu privire la coronavirus în decembrie, moare din cauza virusului la Wuhan. Presa chineză a anunțat joi decesul acestuia.

Presa locală scrie că oftalmologul Li Wenliang a murit joi din cauza coronavirusului. La începutul anului 2020, medicul a fost convocat de poliţie după ce a încercat să avertizeze cu privire la noul coronavirus în decembrie. El a trimis un mesaj unor colegi medici, într-un forum online, la 30 decembrie. 

Câteva zile mai târziu el a fost convocat de Biroul Securităţii Publice, pentru a semna un document în care era acuzat de ”comentarii false”.

Doctorul Li Wenliang era una dintre cele opt persoane din Wuhan anchetate cu privire la ”răspândire de zvonuri”.

Dr. Li Wenliang ar fi descoperit la sfârșitul anului trecut 7 cazuri ale noii epidemii, pe care a asemanat-o cu virusul SARS din 2003.  Dr. Li  a trimis, pe 30 decembrie, un mesaj colegilor săi, avertizându-i despre focar și sfătuindu-i să poarte haine de protecție pentru a evita infecția. Ceea ce doctorul Li nu știa atunci, era că boala descoperită, era un virus cu totul nou, care va lua amploare la nivel global.

Patru zile mai târziu, medicul a primit o vizită a unor oficiali de la Biroul de Securitate Publică. Aceștia l-au avertizat cu darea în judecată dacă va continua să mai tulbure liniștea publică cu zvonuri false. 

Articolul precedentCare este starea femeii care ar putea fi infectată cu coronavirus, adusă la Iași
Articolul următorRadare în cascadă pe DN17 | Au fost reţinute 30 de permise de conducere