Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier – au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor de circulație.

Polițiștii au avut în vedere depistarea principalelor abateri care conduc la producerea accidentelor rutiere și au acționat pentru combaterea acestora, pentru responsabilizarea participanților la trafic.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au constatat în flagrant 4  infracţiuni la regimul rutier.

De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto, dar şi pietonilor angajați în traversări neregulamentare.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 8 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

De exemplu, la data de 24 octombrie, în jurul orei 18.40, poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 24 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Unirii, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv o concentraţie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform rezultatului testării cu aparatul etilotest.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de  Codul penal.

Articolul precedentFOTO | Comercianţii din Mihai Viteazul şi Mărăşti au fost verificaţi de poliţişti! S-au dat 15 amenzi
Articolul următorFOTO | Întâlnire între poliţişti şi liderii studenţilor din universităţile clujene