Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, începând cu ora 10:00, în zona pădurii Feleacu, este anunțată o acțiune de împădurire demarată de Asociația Casele Micești.

Asociația Casele Micești împreuna cu Plantează în Romania si Carmic au demarat proiectul Împădurim Fealeacu-Casele Micești, prin intermediul căruia si-au propus plantarea unui numar de 12.000 de puieti de ambele parti ale Drumului Comunal 71C, care leagă localitatea Feleacu de localitatea Casele Micesti.

”De multe ori ati adus la cunostinta opiniei publice, faptul ca padurile dimprejurul orasului Cluj-Napoca, mai cu seama Padurea Fagetului si Padurea Feleacului au fost tinta defrisarilor ilegale si a hotilor de lemne, fapt ce a dus in timp la despaduriri masive mai ales in proximitatea drumurilor, care pe timp de iarna, din cauza defrisarilor copacilor care constituiau perdeaua impotriva viscolului, au devenit zile si saptamani intregi impracticabile! In plus, defrisarea perdelelor forestiere de deasupra orasului afecteaza grav calitatea aerului din oras dar si din imprejurimi”, explică, în susținerea cauzei, organizatorii.

Aceștia mai promit că actiunea de împădurire se va încheia cu o masă campenească.