Polițiștii locali au desfășurat în această săptămână mai multe acțiuni pentru a depista persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În urma acțiunilor au fost identificate 31 persoane fără adăpost. Acestea au fost conduse la Centrul de Găzduire Temporară cu program permanent de pe strada Oașului, nr. 298 și la Centrul Social de Urgență de pe strada Dragoș Vodă nr. 36, unde au fost predate lucrătorilor din cadrul Direcției de Asistență Socială și Medicală.

Din totalul de 31 persoane depistate, un număr de 18 s-a constatat că sunt din alte localități (ex. Turda, Târgu-Mureș, Iași, Alba-Iulia, Ileanda-jud. Sălaj, Piatra Neamț, Cămărașu).

Cele două centre pun la dispoziția persoanelor fără adăpost 110 locuri, care pot fi suplimentate cu până la 20 în caz de urgențe. De asemenea sunt asigurate două mese calde pe zi pentru persoanele fără adăpost.

Poliția Locală face un apel clujenilor să acorde sprijin în desfășurarea acestor acțiuni, iar în cazul în care sesizează persoane fără adăpost să contacteze Dispeceratul Poliției Locale la numere de telefon 0264/955 sau 0264/598784 pentru a putea lua legătura în timp real cu acestea.

Articolul precedentVizitatori din toate colțurile lumii, atrași de muzeele clujene. Cel mai vizitat, Muzeul Etnografic, cu aproape 68.000 de persoane care i-au trecut pragul în 2018
Articolul următorDoi minori prinşi de poliţişti după ce au furat mai multe calorifere