Primăria Timișoara a luat decizia de a interzice, pe spațiul public, manifestările care implică manele, dedicații și grătare încinse. Cei care nu repectă dispoziția se pot alege cu amenzi usturătoare.

Conform unei note interne transmise de primarul Nicolae Robu angajaților din subordine, se interzice folosirea pe domeniul public a grătarelor, instalațiilor pentru pregătirea cărnii la proțap, sau alte ustensile culinare care generează fum și mirosuri pregnante de mancare. 

Totodată interpretarea manelelor și difuzarea acestora este interzisă în aer liber, pe teritoriul orașului.

Conform unor surse din cadrul primăriei, deciziile au fost luate pentru a limita disconfortul creat de anumite festivaluri în cadrul cărora se gătește în aer liber fără a se lua măsuri de limitare a poluării olfactive, și unde manelele sunt difuzate la intenstate maximă.

Primarul Nicolae Robu a inițiat un sondaj pe pagina lui de Facebook, pentru a afla care este părerea timișorenilor despre noile reglementări. 

„Ieri am interzis interpretarea/difuzarea de manele în aer liber pe domeniul public în Timișoara, precum și dedicațiile conexe. Evident, iubitorii genului și dedicațiilor binecunoscute aferente își pot continua delectarea pe proprietăți private, respectiv în spații publice închise, fără a-i obliga și pe neiubitori să fie parte la spectacolul lor.
Dv ce părere aveți pe această temă?”, a scris el pe pagina de Facebook