Premierul Ludovic Orban a anunțat, la debutul ședinței de Guvern, joi seara, măsurile speciale ce vor fi implementate astfel încât campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie să se desfășoare în deplină siguranță în contextul pandemiei de coronavirus.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că toți candidații și susținătorii lor trebuie să poarte mască, dezinfectarea mâinilor este obligatorie la oferirea pliantelor electorale, la evenimentele ce au loc în interior nu vor putea participa mai mult de 50 de persoane, iar în exterior mai mult de 100.

„În privința regulilor e clar că vom impune obligația candidaților și echipelor de susținători de a purta mască în timpul activităților electorale, chiar și în aer liber, în campania directă din casă în casă. Va trebui să luăm decizii legate de evenimentele electorale, care vor fi limitate la un număr de maxim 50 de persoane în spații închise și 100 de persoane în spații deschise. Evident, la toate evenimentele electorale participanții trebuie să respecte reguli similare: să păstreze distanța, să poarte mască, să se dezinfecteze.

Va trebui să impunem dezinfecția mâinilor pentru toți susținătorii candidaților la distribuirea materialelor de campanie, pentru a nu exista risc de transmitere a virusului. Sigur, regula ar trebui să fie ca materialele să fie cu autoservire sau transmise prin poștă sau cu țiptă. Altfel, obligația dezinfecției va exista pentru candidați”, a declarat Ludovic Orban, în ședința de Guvern.

 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 55. A venit sezonul ambroziei!
Articolul următorZile libere plătite pentru părinții salariați, dacă se închid școlile din cauza COVID