Un chinez care lucrează în Iași de mai mulți ani și care a fost acasă pentru a petrece noul an chinezesc a fost izolat la domiciliu după ce s-a întors în țară.

 

Bărbatul nu a avut niciun simptom de îmbolnăvire cu coronavirus, dar protocolul e ca cei care provin din regiuni afectate de virus să stea 14 zile acasă, în carantină.

„Este un bărbat venit din China să lucreze în Iaşi, unde s-a stabilit cu familia. El se află în carantină de zece zile la domiciliu după ce a fost în China pentru a petrece cu familia de acolo Anul Nou Chinezesc. Când a revenit a fost evaluat şi în Germania cât şi în București. Starea de sănătate îi este monitorizată de când a ajuns în țară, nefiind înregistrată nicio stare de rău. Starea de sănătate este buna”, ne-a declarat Marius Voicescu, purtatorul de cuvânt DSP Iași.

„În momentul de fata la nivelul județului Iași exista o singură persoană cu suspiciuni de coronavirus. S-a întors recent cu avionul. Acesta a intrat în carantină la domiciliu, unde se află în monitorizare pentru 14 zile”, a declarat Lucian Indrei, șeful DSP Iași.

Articolul precedentMedicul Streinu Cercel, despre coronavirus, la Realitatea PLUS: Nu trebuie să intrăm în panică!
Articolul următorDetalii despre situația în care se află Italia, unde sunt peste 1.200.000 de români