Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de vreme instabilă, respectiv o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată și o avertizare  COD PORTOCALIU de ploi torențiale, valabile pentru vineri, respectiv sâmbătă până duminică, și vizează mai multe județe din țară.

 

O avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată a fost emisă pentru intervalul 17 iulie, ora 14:00 – ora 21:00, și vizează parțial mai multe județe de pe traseul Arcului Carpatic.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp.

Imagine

 

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare COD PORTOCALIU de ploi torențiale, valabil în intervalul 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00.

Potrivit ANM; în Oltenia, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 70…90 l/mp.

Imagine

 

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentTerasele din Cluj-Napoca verificate de oamenii legii! Au fost aplicate 24 de amenzi
Articolul următorRecord de infectări în România – 799 de cazuri în 24 de ore