Centrul Rațiu pentru Democrație anunță laureatul ediției a V-a a Premiului Ion Rațiu pentru Jurnalism, Alex Nedea, Recorder. Ceremonia de decernare are loc în data de 20 mai, ora 15.30 la Double Tree by Hilton, sala Ball Room, în cadrul evenimentului anual Rațiu Dialogues on Democracy.

Nominalizat pentru “Dumnezeul achizițiilor”, Alex Nedea, alături de David Muntean, a săpat onest în ogorul de informații despre achiziții și a găsit o pepită de aur: un nod al relațiilor de corupție care leagă persoane din vârful ierarhiei politice cu un ierarh aparent mărunt. Informațiile generate de investigația propriu zisă sunt cu atât mai percutante cu cât multiplele calități ale eroului principal al video-anchetei îi dau acestuia o aură de haz/necaz. Așa se face că ancheta a devenit vedetă a produselor de investigație din ultimele luni.

Alex Nedea și-a început cariera în 2004 în departamentul educațional al cotidianului Adevărul, ulterior fiind angajat al departamentului reportaj al Jurnalului Național. În martie 2008 s-a alăturat televiziunii Realitatea TV ca jurnalist de investigație. A lucrat în echipele de investigație ale Jurnalului Național, cotidianului Adevărul și în echipa emisiunii “În premieră”, difuzate de Antena 3, unde realizar documentare despre situația curentă.

Este laureatul Premiului pentru Jurnalism de Investigație (2011), decernat de Clubul Român de Presă și al “European Reporter” Grand Prize, premiu al Comisiei Europene,precum și al Silver World Medal (2014) decernat de New York Festivals TV & Film Awards. Recent, este laureatul Superscrieri al edițiilor 2016 & 2017 și al Bronze World Medal (2018) al New York Festivals TV & Film Awards.

Articolul precedentParking, în regia lui Tudor Giurgiu, proiectat în premieră mondială la Gala de deschidere TIFF 2019
Articolul următorFestivalul Filmului Francez la Cinema Victoria din Cluj-Napoca