alin tise

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a transmis printr-un comunicat de presă că propune intrarea în greva administrativă.

Cauza este proiectul de buget al Guvernului PSD, potrivit căruia Consiliului Judeţean Cluj îi revin o serie nouă de cheltuieli.

Asistăm la un asalt fără precedent al PSD-ALDE la adresa consiliilor județene performante.

Singurele informații la care avem acces indică o încărcare majoră a bugetului Consiliului Județean Cluj cu cheltuieli pe care nu le-am mai avut iar capitolul investiții este pus serios în dificultate. Aceste cheltuieli adăugate înseamnă aproximativ 35 de milioane de euro, sumă care, de fapt, nu se va mai putea regăsi în investiții. Pentru noi, 35 de milioane de euro este dublul bugetului pe care anul trecut l-am avut la dispoziție pentru drumuri județene.

Mecanismele de împărțire a bugetelor sunt total lipsite de transparență și ne sunt refuzați toți indicatorii necesari creionării bugetului județean, înainte de adoptarea de către Parlament a Legii bugetului de stat, fără vreo șansă pentru amendamente. Practic, vom fi puși în fața faptului împlinit.

Consider acest buget național ca fiind o răzbunare politică. De altfel, președintele PSD Liviu Dragnea, a și inclus Clujul pe lista celor care nu mai merită bugete pentru dezvoltare.

În această situație, fac apel la administrațiile publice locale care se regăsesc în situații similare nouă și le propun intrarea în GREVĂ ADMINISTRATIVĂ, ca reacție față de abuzurile noii Legi a bugetului de stat.” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Articolul precedentVIDEO | O bucată de autostradă din judeţul Cluj, recent inaugurată, la un pas să fie acoperită de un mal de pământ
Articolul următorVIDEO | Bărbat surprins pe camerele de supraveghere cum sparge roţile mai multor maşini