Excelența Sa, Doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România va efectua o vizită la Cluj-Napoca în 25 și 26 iulie pentru a participa, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, la Conferința de Educație Cinematografică şi Media, unde va vorbi despre importanța și mizele introducerii filmului în procesul educațional și despre programele de educație cinematografică a tinerilor existente în Franța și la nivel european.

Aceasta va participa de asemenea la cine-concertul „Fargo” susținut de grupul francez Fragments luni 26 iulie ora 19 la Casa de cultură a studenților. Evenimentul este susținut de Institutul Francez Cluj-Napoca.

Programul vizitei cuprinde și o întrevedere cu reprezentanți ai comunității franceze din Cluj precum și o întâlnire cu Juriul Tinerilor Francofoni TV5MONDE  – RFI – Institut Français de Roumanie. Acest juriu, format anul acesta din cinci tineri din România, Franța și Chile, are sarcina de a viziona șapte filme de limbă franceză din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania și de a decide câștigătorul Premiului TV5MONDE, RFI România, Institut français de Roumanie. Mentorul juriului de tineri este Dna Corina Șuteu, critic de teatru, manager cultural, expert în politici culturale și fost ministru al culturii.

Cu ocazia deplasării la Cluj, Doamna Ambasador va decora 5 personalități transilvănene din zona educației și a artelor pentru merite deosebite aduse cooperării franco-române. 

Pictorul și managerul cultural Florin Ștefan va fi decorat duminică cu Ordinului Artelor și Literelor în grad de cavaler în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Centrul de Interes, care găzduiește și o expoziție a unor tineri absolvenți de la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca. 

Luni, la Institutul Francez Cluj, Prof. univ. dr. Cristina Ghervan de la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. Romulus Terebeș de la Universitatea Tehnică și Dna Georgeta Bădău, coordonatoarea secției bilingve francofone a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia vor fi decorați cu Ordinul Palmes Académiques în grad de cavaler pentru angajamentul lor în favoarea francofoniei și a dezvoltării cooperării universitare și științifice franco-române. În cadrul aceleiași ceremonii, pictorul Șerban Savu va fi decorat cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de cavaler pentru contribuția sa din cadrul Sezonului Franța-România.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentCrește numărul cazurilor de CoVid-19: 102 persoane infectate în ultimele 24 de ore! Sunt înregistrate și două decese
Articolul următorAproape 150 de milioane de lei pentru județele afectate de inundații