În cursul zilei de 27 mai, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat o acțiune în scopul verificării legalității efectuării transportului de persoane.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au derulat activități specifice pentru creșterea gradului de siguranță în ceea ce privește transportul rutier de persoane, în cadrul unei acțiuni inițiate la nivel național de Poliția Română.

Cu ocazia activităților, a fost verificată legalitatea efectuării acestui tip de transport, precum și respectarea măsurilor de protecție sanitară în timpul efectuării de curse regulate sau speciale de transport public de persoane, însă fără a fi neglijate și alte categorii de participanți la trafic.

Obiectivul principal al acțiunii a constat în prevenirea abaterilor referitoare la numărul persoanelor din mijloacele de transport în comun, respectarea prevederilor legale pentru siguranța pasagerilor, dar și respectarea normelor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2, având în vedere că problematica în această privință este încă actuală și este reglementată de cadrul legal specific prin obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora, alături de spațiile publice închise, spațiile comerciale și în spațiile aglomerate de orice fel.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 291 de sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. În acest context, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 19 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție sanitară prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentRaport de zi. Valeriu Gheorghiță – care sunt SOLUȚIILE pentru ieșirea din pandemie
Articolul următorBilanț coronavirus 28 mai: 321 de cazuri noi, 43 de decese