T.I.S.P.O.L

Săptămâna 11-17 martie a fost dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii).

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru conştientizarea importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic și au efectuat controale pentru verificarea și impunerea folosirii acesteia și a dispozitivelor de fixare omologate.

În urma acțiunilor derulate pe raza județului Cluj, polițiștii rutieri au constatat 515 abateri referitoare la neutilizarea/utilizarea necorespunzătoare a centurilor de siguranță și a dispozitivelor speciale de retenție.

Totodată, peste 100 de abateri, privitoare la folosirea telefoanelor mobile fără dispozitive hands free, au fost constatate de polițiști.

Atenție!

De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţa/spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”). Centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a poziţiona centura de siguranţă peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa!

Articolul precedentFOTO | Cal lovit de maşină pe o stradă din Gherla! Proprietarul animalului a fost amendat
Articolul următorFOTO | Accident în Floreşti! Băiat de 17 ani lovit de maşină, chiar după ce a coborât din autobuz