Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii”, moderată de Alexandra Păcuraru, că instituția pe care o conduce a alocat peste 32 de milioane pentru modernizarea școlilor care au toalete în curte, precizând că, din primăvară și până acum, unitățile de învățământ au cheltuit doar 3,5 milioane de lei.

“Am moștenit o astfel de situație, însă trebuie să găsim și soluții, nu trebuie să ne raportăm tot timpul la ceea ce a fost. Am alocat, prin hotărâre de Guvern, peste 32 de milioane de lei pentru realizarea, în cadrul a 476 de unități de învățământ a toaletelor în interior. Știți câți bani au fost cheltuiți până la acest moment din primăvară și până acum? Vorbim de 3,5 milioane lei. Atât au solicitat autoritățile publice locale pentru realizarea acestor toalete în interior.

De aceea, prin OUG 144, au fost alocate fonduri pentru achiziționarea de containere sanitare. Aceasta reprezintă o soluție pe care trebuie, imediat, unitățile de învățământ, împreună cu autoritățile publice locale, să o implementeze. Este o soluție pentru ceea ce înseamnă sănătatea și siguranța copiilor noștri”, a conchis Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentArafat și Tătaru au anunțat noile restricții – carantinare locală sau zonală, interzicerea unor evenimente, noi condiții pentru cei care vin din străinătate
Articolul următorRaed Arafat: Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva nu va fi posibil, doar localnicii pot participa