Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de duminică, 3 mai, de la ora 12:00 și până luni, 4 mai la ora 22:00, pentru mai multe județe.

Interval de valabilitate: 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

În Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Articolul precedentAvertisment: Nu cumpărați teste de imunitate pentru COVID-19 de pe internet!
Articolul următor„Spovedania lui Rizea”, acuzații grave la vârful SRI: Cât de implicate sunt Serviciile în vânzarea statului român