Aproape 19.000 de candidați şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licență și master la zi și la distanță la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Cele mai căutate facultăți au fost, la nivel licenţă zi, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, respectiv Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Pentru programele de master oferite de Universitatea Babeș-Bolyai au fost depuse peste 4.200 de dosare, numărul fiind cu peste 500 mai mare decât cel înregistrat la finalul perioadei de înscriere din anul 2017. Cele mai căutate specializări de master sunt cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, urmate de cele ale Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, ale Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, respectiv ale Facultății de Matematică și Informatică.

Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziția absolvenţilor de liceu, dar și a celor care au terminat deja o facultate și vor să-și continue studiile peste 8.300 de locuri bugetate și aproximativ 18.000 de locuri cu taxă, atât la nivel licență, cât și la nivel master.

Candidații pot alege între cele 244 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv 222 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Perioada de admitere este cuprinsă între 11 și 29 iulie 2018, calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor fiind accesibile la adresa: http://admitere.ubbcluj.ro.

Articolul precedentÎn câteva zile începe cel mai mare festival din România, UNTOLD. Sistem de plată, acces şi programul pe zile şi ore
Articolul următorDe luni, programare și on-line pentru cererile de emitere a unui nou act de identitate sau pentru stabilirea reședinței