În intervalul 5 februarie, ora 08:00 – 6 februarie, ora 10:00, va intra în vigoare o avertizare meteo cod GALBEN, emisă azi de către Administrația Națională de Meteorologie.

Fenomene vizate:
– intensificări ale vântului;
– ninsori viscolite

Zone afectate: în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat, în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

Dacă porniți la drum, asigurați-vă că aveți autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și accesorii necesare circulației în condiții de iarnă, dar mai ales, conduceți cu atenție și multă prudență!

Articolul precedentUn bărbat fără permis a furat o maşină şi a lovit alte două autoturisme! A ajuns în arest
Articolul următorȚinuta cu care Kate Middleton a furat toate privirile la Premiile BAFTA