Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că, în cadrul lucrărilor de reabilitare și modernizare desfășurate pe Lotul I al Drumului Bistriței – sectorul de drum DJ 109 Răscruci – Borșa – Vultureni, lucrările de asfaltare în două straturi au fost finalizate.

Acestea sunt parte a proiectului cu finanțare europeană ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109 (intersecție DN1C – limita jud. Sălaj) de la km 0+000 la km 31+976”.

Lucrările de modernizare derulate pe Lotul 1 vizează sectorul de la joncțiunea cu drumul național DN 1C (Răscruci) până la intersecția cu drumul județean 109A (Vultureni). Acestea au constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la aşternerea celor două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

Astfel, anterior asfaltării au fost executate lucrări constând în realizarea de fundații adâncite de parapet, casete în vederea lărgirii căii de rulare, înlocuirea dalelor de beton deteriorate, accese la proprietăți, introducerea de tuburi și turnarea de beton pentru accesele la proprietăți, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, respectiv șanțuri, șanțuri betonate, rigole carosabile, poduri și podețe precum și stații de transport în comun în fiecare localitate.

Pentru completa finalizare a investiției urmează să mai fie realizate o serie de șanțuri betonate în intravilanul localităților Răscruci, Borșa și Vultureni precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentAccident la ieşire din Apahida spre Reghin! Coliziune între un microbuz şi un autoturism
Articolul următorAccident pe o stradă din Cluj-Napoca! Pieton din Satu Mare lovit de un şofer din Maramureş