Joi, 20 octombrie 2022, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor de finanțare aferente Componentei 3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1, pentru realizarea unor Centre de colectare prin aport voluntar, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceasta a avut loc în prezența premierului Nicolae-Ionel Ciucă și a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos.

„Practic, prin această activitate, reușim să punem la dispoziția cetățenilor o soluție gratuită de colectare a deșeurilor din gospodării, deșeuri care nu sunt ridicate de operatorul de salubritate – și aici discutăm de mobilier vechi, de cauciucuri, de deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice, baterii uzate, deșeuri rezultate din demolări și/sau construcții, deșeuri care, așa cum menționam, nu sunt ridicate de către operatorul de salubritate.”, a declarat premierului Nicolae-Ionel Ciucă.

În acest sens, au fost semnate contracte de finanţare pentru următoarele județe: Bihor; Alba; Vâlcea; Ialomița; Arad; Mureș; Botoșani; Hunedoara; Sibiu; Bacău; Brașov; Harghita.

Majoritatea proiectelor au valoarea de 3,830 milioane lei. 

Articolul precedentUn apel pentru montarea de panouri fotovoltaice de către instituțiile publice ar putea fi lansat la sfârșitul acestui an
Articolul următorU Cluj – CFR Cluj 1-1! Rivalele din oraș au căzut la pace în Cupa României (VIDEO)