La Cluj-Napoca au început Zilele Culturale Maghiare. Este vorba de unul dintre cele mai importante festivaluri, prin intermediul căruia participanții sunt invitați să descopere bogăția moștenirii multiculturale a Clujului. Iată programul pentru acest sfârșit de săptămână:

 

Sâmbătă, 17 august
 
– de la ora 11:00, din fața Bisericii Reformate cu două turnuri (B-dul 21 dec nr 41), începe turul ghidat în limba română Principalele repere ale moștenirii culturale și istorice a comunității maghiare din Cluj
– între 12:00-13:00, în Piața Unirii, are loc un vârtej de dansuri populare în cadrul Festivalul Internațional de Folclor „Sfântul Ștefan”, ediția XXI
– la 17:00, la Muzeul de Artă, are loc vernisajul expoziției de fotografiei Schimbări a artistului Korniss Péter
– tot la Muzeul de Artă, dar de la ora 18:00, se va vernisa bilingv expoziția Polifonii vizuale în trei a artiștilor Károly Gyöngyi (artist vizual și de artă textilă), Kolozsi Tibor (sculptor) și Gergely Zoltán (sculptor).
 
Duminică, 18 august
 
– la ora 15:00, la Bastionul Croitorilor va fi vernisată expoziția de fotografii Gara de la Cluj de-a lungul vremurilor
– de la ora 17:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, are loc concertul Transylvanian Saxophone Quartet
– la ora 17:00, în Curtea Palatului B
ánffy se lansează cartea Miklós Bánffy – Trilogia transilvană (prezentare bilingvă)
– de la ora 19:00, la Opera Maghiară din Cluj are loc Gala de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, ediția a X-a. Spectacol în premieră În piața de la Clujrealizat de Ansamblul Popular de Stat din Ungaria. 
 

Programul complet al festivalului fi găsit aici: https://bit.ly/303xpO6