Problemele la tronsoanele trei și patru de pe Autostrada A10 Sebeș-Turda continuă și cauzează o nouă amânare. Ministrul Transporturilor a anunțat că șoseaua de mare viteză continuă să fie periculoasă pentru șofer, astfel că a solicitat alte teste, ceea ce ar muta inaugurarea pentru luna iunie.

Problemele sunt aceleași ca acum câteva luni: rugozitatea și planeitatea suprafeței de rulare. Este vorba despre lotul trei al Autostrăzii între Aiud și Decea în jud. Alba unde se verifică din nou aderența carosabilului, a explicat în exclusivitate pentru Radio România Actualități, ministrul Transporturilor, Lucian Șova : ,, Luni am început o nouă procedură de evaluare a calităţii lucrărilor – mă refer la rugozitate, la planeitate şi chiar la structura de rezistenţă a autostrăzii.

Rezultatele testelor ar urma să vină în 15 iunie, iar abia după această dată se va lua o decizie cu privire la deschiderea pentru circulație a celor două loturi. Potrivit oficialilor CNADNR, excesul de bitum și anumite elemente de planeitate executate neconform fac ca aderența asfaltului să nu fie cea necesară pentru ca ciruclația să se desfășoare în condiții de siguranță.

Articolul precedent„Cupa Ţinutului Someşan” la oină feminin va avea loc la Căşeiu
Articolul următorRaport BNR: Clujul, campion național la accesarea de credite