Anul acesta sărbătorim Paștele în plină pandemie de coronavirus, cu restricții și ordonanțe militare. E mult spus „sărbătorim” dat fiind faptul că exită o mulţime de „recomandări” ale Ministerului Administraţiei şi Internelor cu ce nu ai voie să faci. De reţinut este faptul că poliţiştii sunt la datorie şi dacă te prind că ai încălcat recomandările, rişti amenzi de la 2.000 la 20.000 pentru persoane fizice.

 

Avertisment MAI  cu ce nu ai voie să faci de Paște! Instituția Prefectului informează că în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru a asigura ordinea publică și pentru a impune respectarea ordonanțelor militare, în Argeș vor acționa efective importante ale forțelor de ordine.

Astfel, aproape 400 de polițiști argeșeni vor fi prezenți la datorie, pentru asigurarea unui climat de siguranță publică,  prevenirea răspândirii coronavirusului și combaterea fenomenului infracțional de orice gen. În noaptea de Înviere, numărul polițiștilor argeșeni din teren va fi de aproape 200.
Aproximativ 150 de jandarmi vor fi la datorie, în teren, în perioada Paștelui, în tot județul. De asemenea,

Poliția Locală Pitești va lucra cu tot efectivul, de 111 angajați, în timp ce Poliția Locală Câmpulung va mobiliza 35 de agenți. 

Avertisment MAI  cu ce nu ai voie să faci de Paște! Pentru petrecerea Sfintelor Sărbători de Paște în siguranță, vă recomandăm să respectați regulile de distanțare socială și să adoptați o conduită preventivă:
-Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit;
-Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună;
-Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru;
-Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare;
-Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice. 

Articolul precedentRaed Arafat, despre relaxarea RESTRICȚIILOR: ”Acum va fi Paștele și peste 7 zile o să culegem bolnavi și decedați”
Articolul următorAlte trei persoane infectate cu coronavirus la Gherla