Organizaţia Meteorologică Mondială atrage atenția că urmează o vară cu noi recorduri de temperaturi caniculare în emisfera nordică, iar restricțiile impuse de pandemia COVID vor ridica probleme suplimentare.

„Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroşi ani înregistraţi vreodată”, a avertizat o purtătoare de cuvânt a Organizației Mondiale a Meteorologiei, iar în emisfera nordică sunt așteptate noi recorduri de temperatură, potrivit Reuters. În acest context, organizația a îndemnat guvernele lumii să elaboreze planuri concrete pentru a garanta siguranţa oamenilor pe durata valurilor de căldură, protejându-i în acelaşi timp de noul coronavirus,.

,,Pentru mulţi oameni, COVID-19 sporeşte riscurile sanitare asociate căldurii”, a afirmat oficialul OMM, subliniind că pandemia va face mai dificile eforturile de gestionare a episoadelor de caniculă.

Un exemplu este acela că oamenii nu se mai pot aduna într-un spațiu public închis, răcorit cu ajutorul aparatelor de aer condiționat sau climatizare, pentru că ar încălca recomandărilor de sănătate publică asociate pandemiei de COVID

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentBărbat încarcerat la Penitenciarul Gherla pentru că nu a efectuat zilele de muncă în folosul comunităţii
Articolul următorPe drumul județean 107P Mărișel – DN 1R au demarat lucrări de întreținere cu asfaltare pe sectoare