Potrivit calendarului, luni, 3 mai 2019, începe Bacalaureatul cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Pentru a susţine examenul naţional de Bacalaureat 2019 în prima sesiune, s-au înscris 135.655 de absolvenţi de liceu, respectiv 116.037 din promoţia curentă şi 19.618 din seriile anterioare,

Examenul maturităţii va continua cu proba competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).

În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale iar în perioada 12-13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situaţia în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, vor începe în data de 1 iulie 2019, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba la Limba si literatura maternă este programată marţi, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – se va desfăşura joi, 4 iulie.

Rezultatele se vor afişa în data de 8 iulie, tot atunci fiind programată şi depunerea contestaţiilor. Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate eventualele contestaţii, iar afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie 2019.

Articolul precedentPatru pompieri ai ISU Cluj – eroii zilei de sâmbătă
Articolul următorAlimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe localităţi din Cluj. Vezi care sunt acestea