Sesiunea de vară e examenului de Bacalaureat 2018 continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului. Astfel, absolvenții de liceu sunt examinați astăzi la Istorie sau Matematică, urmând ca vineri să aibă și ultimul examen scris.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise la Istorie sau Matematică este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor la Istorie sau Matematică, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru, anunţă Ministerul Educaţiei.

Pentru probele scrise, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Toate sălile de examen în care se desfăşoară probele la Istorie sau Matematică ale examanului de Bacalaureat 2018 trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Articolul precedentImobilele din proiectul de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, recepționate
Articolul următorSistemul de irigații din Cluj, repus în funcțiune după 15 ani