Guvernul va aloca bani pentru echipamente şi aparatură de înaltă performanţă în mai multe unităţi sanitare din ţară, printre care și la Cluj, a declarat Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Pintea a precizat că vor fi achiziţionate echipamente complete de radioterapie pentru spitalele din Târgu Mureş, Timişoara, Institutul Oncologic Regional Iaşi şi Institutul Oncologic Cluj-Napoca (IOCN).

„Anul acesta vom investi masiv în unităţile sanitare, astfel încât să creăm condiţiile necesare pentru ca medicii să poată oferi pacienţilor un act medical de calitate. Investiţiile vor fi făcute în lucrări de construcţie, extindere şi reamenajare necesare în unele spitale, precum şi în echipamente şi aparatură de înaltă performanţă în spitalele din ţară – atât în cele din subordinea MS, cât şi în cele din subordinea autorităţilor locale”, a informat ministrul sănătății.

Sorina Pintea a mai promis că în acest an va fi finalizat buncărul pentru radioterapie al Institutului Oncologic Cluj, în valoare de 1,1 milioane euro.

Articolul precedentPortretul clujeanului activ. Câtă mișcare au făcut clujenii în 2018
Articolul următorÎncep lucrările de reabilitare și modernizare la încă patru drumuri județene