La data de 25 iunie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 19 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și furt în scop de folosință.

În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 20.30, în urma unei sesizări prin apel 112, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au interceptat în trafic, pe strada Teilor din localitatea Dezmir, autoturismul condus de tânărul de 19 ani, despre care existau informații că nu posedă permis de conducere și s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constat că acesta nu deține permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest i-a rezultat o concentrație de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.

De asemenea, în urma verificărilor derulate, polițiștii au constatat că autoturismul pe care l-a condus pe o distanță  de aproximativ 1 kilometru, l-ar fi sustras de la un bărbat împreună cu care ar fi consumat băuturi alcoolice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și furt în scop de folosință.

Sursa: Realitatea de Cluj