Ministerul Afacerilor Interne a prezentat,în dimineața zilei de miercuri, 26 februarie, bilanțul actual în ceea ce privește coronavirusul, pentru România. Nu sunt persoane infectate, momentan, anunță oficialitățile. 26 de români sunt în carantină, iar 2077 de pesroane sunt monitorizate la domiciliu. Peste 137 de apeluri la 112, în legătură cu posibile infecții cu COVID-19, au fost efectuate în ultimele ore. În Dâmbovița sunt doar 7 persoane izolate la domiciliu, fără a fi suspecte deocamdata de infectare cu COVID-19.

Conform comunicatului de presă al celor de la MAI:

„Până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.
Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.
În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile.”

Grupul de Comunicare Strategică

Conform unor surse, în județul Dâmbovița nu sunt decât 7 persoane izolate la domiciliu, pentru că s-au întors de curând din Italia, dar acestea nu sunt în carantină, neprezentând simptome ale infecției cu COVID-19. Nicio persoană, din Dâmbovița, nu se află în carantină, în momentul de față.

Articolul precedentUn italian bolnav de coronavirus a stat câteva zile în Gorj, la socrii
Articolul următorSe schimbă tot ce știam despre CORONAVIRUS: un COPIL de 4 ani, testat pozitiv