În contextul în care Cluj-Napoca se confruntă cu o lipsă tot mai acută a forței de muncă, mulți investitori se reorientează spre zona Turda – Câmpia Turzii. Zona dispune de o infrastructură foarte bună, a devenit un nod de autostradă, iar extinderea Bazei Aeriene 71 din zona Luna – Câmpia Turzii va însemna și plus de investiții care vor veni în special din Statele Unite ale Americii. În aceste condiții, economia locală are o dinamică foarte bună.

În urmă cu câțiva ani, perspectivele economice pentru Câmpia Turzii erau îngrijorătoare, în contextul închiderii celei mai mari unități economice din oraș, combinatul siderurgic Industria Sârmei. Însă lucrurile s-au schimbat datorită creării unui sistem de parcuri industriale. Primul a fost înființat de o companie germană, care a reușit să atragă investiții cu o valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro. Cea mai mare investiție, de 50 de milioane de euro, a fost realizată de o firmă belgiană, care a construit o fabrică de produse de panificație. Toate aceste afaceri au mers foarte bine în ultimii trei ani, spune primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan. Tot în acești ani, s-a umplut și parcul industrial creat de Primărie. Acolo există șase companii, care au realizat investiții cu valori cuprinse între 500.000 și 6.000.000 de euro. 

După ce investitorii au umplut și parcul industrial înființat de Primărie, multe companii au început să negocieze cumpărarea unor suprafețe din platforma industrială pe care funcționa combinatul Industria Sârmei, mai spune primarul Dorin Lojigan.

În locul fostului combinat au fost înfijnțate mai multe fabrici, cu profil diferit. De asemenea, sunt programate și investiții în domeniul turismului și în cel logistic, stimulate de dezvoltarea Bazei Aeriene 71. Astfel, este programat un hotel de lux, mai ales pentru ofițerii străini, pentru experții în domeniul militar, precum și pentru familiile lor. De asemenea, tot pe această platformă industrială ar urma să fie amenajat unul dintre cele mai mari depozite de tip cargo din regiune.