Probele sportive au dat bătăi de cap multora dintre candidații înscriși la admitere la Școala de agenți de poliție Septimiu Mureșan din Cluj-Napoca.

Pentru mulți, abilitățile sportive au fost o provocare la care nu au putut face față, iar lipsa de pregătire și-a spus cuvântul. Pentru cei rămași în cursă, vestea este îmbucurătoare: a scăzut concurența.

Potrivit cifrelor puse la dispozitie de unitatea de pregătire, aproape 70% dintre cei 1.362 de candidaţi înscriși inițial la concursul de admitere din sesiunea august – septembrie 2018 au trecut de contravizita medicală şi de evaluarea performanței fizice, programate între 26-31 august.

Cele mai afectate după proba sportivă au fost fetele. Mai puțin de jumătate dintre cele înscrie au reușit să treacă de probe, în timp ce aproape toți băieții au făcut față cu brio.

Dintre cei 936 de candidați rămași în cursă pentru unul dintre cele 300 de locuri scoase la admitere, 286 sunt fete (43,5% dintre cele 657 înscrise), respectiv 650 sunt băieți (92,2% dintre cei 705 înscriși).

Dacă la momentul finalizarii înscrierilor, concurența era de 4,5 candidați pe un loc, acum aceasta a scăzut la 3,1.

Proba scrisă de verificare a cunoștințelor de limba română și o limbă străină – engleză sau franceză, are loc luni, 3 septembrie, începând cu ora 10. Probele se susțin în trei locații – la  Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – str. Corneliu Coposu, nr. 89-91; la Liceul Tehnologic nr. 1 Cluj-Napoca – str. Maramureşului, nr. 165A; la Școala Gimnazială ”Ion Agârbicenu”, str. Grădinarilor, nr. 1.

Rezultatele vor fi afișate în aceeași zi.

sursa: gherlainfo.ro

Articolul precedentHoţi de biciclete prinşi de poliţişti! Printre aceştia se află şi minori
Articolul următorCFR Cluj, pregătită de schimbarea lui Toni Conceicao