Polițiștii din Florești au sancționat contravențional cu suma de 4.000 de lei, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna Spineni, județul Olt, pentru alertarea falsă la numărul unic de urgență 112.

Mai exact, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată telefonic de către o persoană, cu privire la faptul că ar fi lipsită de libertate, în acel moment aflându-se într-un autoturism în localitatea Florești, pe strada Porii, de unde ar urma să fie condusă într-un apartament pe respectiva stradă.

În timpul sesizării telefonice, apelantul nu a oferit date privind marca, numărul de înmatriculare sau culoarea autoturismului, însă a precizat numărul imobilului în care ar urma să fie transportată, împotriva voinței sale.

În baza aspectelor sesizate, la nivelul Secției 6 Poliție Rurală Florești a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, fiind demarate cu operativitate toate activitățile investigativ-operative în vederea identificării apelantului, cele sesizate neconfirmându-se.

Ulterior, în cadrul cercetărilor desfășurate de polițiști a fost identificat bărbatul care a efectuat apelul la SNUAU 112, acesta relatând că a alertat autoritățile fără a avea un motiv real, nefiind victima vreunei infracțiuni în tot acest timp.

De asemenea, bărbatul a precizat faptul că în momentul sesizării s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Activitățile întreprinse în vederea soluționării aspectelor sesizate au fost sprijinite de polițiștii din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. 10 august. Activiștii au dinamitat statul?
Articolul următorSalariul mediu net a fost de 3.541 de lei în iunie, în creștere cu 1,4% față de luna mai