Numărul cazurilor de violență în familie semnalate în Cluj este în creștere, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, citați de publicația Actual de Cluj. În primele trei luni din acest an au fost semnalate 177 de cazuri de violenţă în familie.

Pe parcursul anului trecut s-au înregistrat 795 de astfel de infracţiuni, a anunţat comisarul şef Constantin Ilea. Cele mai multe cazuri au constat în loviri şi alte violenţe, respectiv 98 de fapte. Au fost înregistrate și două cazuri de agresiune sexuală, un caz de întreţinere de relaţii sexuale cu un minor, un caz de omor şi unul de tentativă de omor. Tot în primul trimestru din acest an au fost semnalate zece cazuri de ameninţare, 44 de fapte de abandon de familie şi zece infracțiuni de nerespectare a ordinelor de protecţie.

Şeful IPJ Cluj Constantin Ilea a mai arătat că anul trecut, pe raza judeţului Cluj, din totalul cazurilor de violenţă în familie, 459 au fost de loviri şi alte violenţe, 211 de abandon de familie, 33 de ameninţare, iar 47 de fapte de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor. Tot anul trecut au mai fost semnalate 14 infracţiuni ce constau în rele tratamente aplicate minorului patru de lipsire de libertate în mod ilegal, un caz de viol şi unul de agresiune sexuală. Potrivit datelor prezentate de Poliţie, în judeţul Cluj, pe parcursul anului 2017 au fost înregistrate şi patru cazuri de acte sexuale cu minori.

Articolul precedentTIFF| Filmul „Moștenitoarele” câștigă Trofeul Transilvania
Articolul următorVIDEO | Străzi inundate în Dej, după o ploaie puternică