Biblioteca Județeană „Octavian Goga” oferă, în luna august, la toate secțiile pentru copii, diverse programe de vacanță ce cuprind, pe lângă activități de lectură, ateliere de creativitate, cluburi de filosofie, istorie, de învățare a limbilor străine, ateliere de programare, vânătoare de comori, vizionări de filme și documentare etc. Aceste activități sunt gratuite, iar participarea are loc doar pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, iar pentru majoritatea dintre ele nu este necesară înscrierea prealabilă.

Astfel, în luna august la sediul central al Bibliotecii Județene ,,Octavian Goga” – Secția pentru adolescenți, în fiecare zi de luni vor avea loc ateliere de creație – țesut mărgele, quilling și reciclare creativă. Activitățile vor continua în zilele de marți, cu concursuri de cultură generală, în zilele de miercuri cu vânătoarea de comori prin bibliotecă, în zilele de joi publicul având posibilitatea să vizioneze povești animate și să ia parte la seri de jocuri de societate. Finalurile de săptămână vor cuprinde vizionări de filme și documentare.

De asemenea, în cadrul Secției pentru copii, în zilele de luni, cei mici vor putea lua parte la SuperJocuri în Bibliotecă și se vor putea distra la Clubul de LEGO și urmează ca zilele de marți să fie dedicate cursurilor de limbă engleză și vizionării de filme la ,,Cinemateca de vacanță”; proiecții noi vor fi prezentate publicului și în zilele de miercuri. Tot miercurea, copii vor putea lua parte la cursuri unde pot dobândi deprinderi în utilizarea tabletelor – ,,În vacanță ne distrăm și învățăm pe tabletă!”, iar joia sunt invitați să învețe limba franceză și să asculte povești la ,,Ora poveștilor”. Săptămânile se vor încheia pentru cei mici cu ateliere de creativitate și ore de lectură alături de părinți ,,Citesc o carte împreună cu copilul meu”.

Activități pentru copii vor fi organizate și în cadrul Colțului maghiar al Bibliotecii; acestea cuprindClubul de LEGO, ce va avea loc în zilele de luni, jocuri de societate – marți, Club de mitologie greacă – în zilele de miercuri. Zilele de joi vor fi dedicate Kamishibai-ului, iar vinerea vor fi organizate Orele poveștilor pentru copii.

Programul complet al activităților poate fi consultat pe site-ul bibliotecii, www.bjc.ro.  Activitățile sunt concepute în scopul socializării participanților, a cultivării gustului pentru lectură, stimulării creativității, precum și petrecerii timpului într-un ambient plăcut.