Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov  în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la partida de fotbal desfășurată cu ocazia Finalei Cupei României la Fotbal, dintre echipele Sepsi OSK și FC U Cluj, miercuri 24.05.2023,  pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Partida de fotbal se va desfășura începând cu orele 20:30, iar accesul în incinta arenei sportive va fi permis începând cu orele 18:30.

Precizeazăm faptul că în aceeași zi, vom asigura măsurile de ordine publică, începând cu orele 14:00, pe aceeași arenă sportivă pentru partida desfășurată în  „ Finala Cupei de Tineret”,  dintre echipele Farul Constanța și FCSB, accesul în arena având loc începând cu orele 12:00.

Forțele de ordine vor acționa pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul Municipiului Sibiu, în zona apropiată și imediată a arenei sportive,  pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv.

În ziua desfășurării partidei, vor fi organizate  puncte de prefiltrare în apropierea porților de acces care au rol de a fluidiza accesul în incinta arenei sportive,  ocazie cu care rugăm participanții să respecte regulile stabilite de organizator.

Reamintim câteva dintre obligațiile care revin spectatorilor conform Legii 4/ 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive:

 – sã nu refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de cãtre forţele de ordine;

 – sã nu introducã în arena sportivã inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen;

– să nu săvârşeascã fapte, acte sau gesturi obscene, sã profereze ori sã scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţãri cu acte de violenţã împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora;

– sã nu escaladeze gardurile care delimiteazã spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;

– sã nu provoace ori sã participe efectiv la scandal în incinta bazei sportive ori, dupã caz, a arenei sportive;

– sã nu îşi ascundã faţa cu articole de îmbrãcãminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea.

Precizăm faptul că efectivele Grupării de Jandarmi “BUREBISTA” Brașov vor colabora cu celelalte instituții competente, în vederea identificării și aplicării măsurilor legale împotriva persoanelor care vor manifestat un comportament contrar legii.

Subliniem faptul că forțele de ordine au o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică.


Sursa: Realitatea de Cluj
Articolul precedent11 persoane depistate în orașul Huedin sustrăgând energie electrică prin racordare ilegală
Articolul următorGreva din educație. Ce salarii au profesorii în Germania, Finlanda sau Israel