Vizita prim-ministrului Viorica Dăncilă, care este și președinte executiv al PSD, a stârnit proteste de stradă la Cluj. Protestatarii au determinat schimbarea programului oficial al șefei Guvernului. Ea ar fi trebuit să se întâlnească la Casa de Cultură a Studenţilor cu parlamentarii de Cluj ai principalului partid de guvernământ, precum şi cu primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali.

Însă, pentru că în faţa Casei de Cultură a Studenţilor s-a strâns un grup de protestatari care scandau lozinci antiguvernamentale, întâlnirea a fost mutată la un restaurant din cartierul Gheorgheni. Vizita a continuat la Institutul Oncologic, unde s-a mutat şi grupul de protestatari. Premierul României, Viorica Dăncilă, s-a arătat deranjată de protestul organizat la Cluj de mai mulți activiști civici și ai unor partide de opoziție. Ea consideră că protestul a depășit limitele exprimării civilizate.

„Aceste violențe, lucruri urâte, jignirile, arată că de fapt nu au alte argumente. Eu consider că violența este atributul oamenilor slabi care nu au proiect, cum am văzut. Eu înțeleg, dacă sunt nemulțumiți de ceva, pot să vorbească despre nemulțumirile lor, pot să aducă la atenția opiniei publice orice lucru pe care îl consideră greșit. Dar ca să vii să jignești și să țipi, să arunci, acest lucru cred că nu le-ar face onoare și cred că ar trebui dânșii în primul rând să își revizuiască un pic comportamentul pentru că ceea ce fac acum este transmis probabil în mai multe televiziuni, avem Summit-ul de la Sibiu și nu cred că este oportun”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul vizitei care s-a încheiat la Universitatea de Medicină și Farmacie.

Articolul precedentDonează sânge și mergi la UNTOLD și NEVERSEA
Articolul următorVIDEO | Elicopter rusesc prăbuşit în judeţul Maramureş! Pilotul a decedat! Acesta zbura clandestin pe teritoriul României