Joi, 19 septembrie 2019, la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei s-a desfășurat conferința de presă prilejuită de lansarea unuia dintre cele mai de succes proiecte sportive și de entertainment din lume: cursa de alergare cu obstacole „Cluj Spartan Race Super & Sprint, 2019”.

Evenimentul este programat a se desfășura în data de 19 octombrie a.c.

În ceea ce privește probele pe care cei interesați le vor parcurge în cadrul competiției, participanţii vor putea alege două dintre cele trei curse de bază Spartan: cursa Super în lungime de aproximativ 13 km cu 25 de obstacole, respectiv cea Sprint de 5 km cu 20 de obstacole.

 Competitorii vor porni în valuri, câte 250 de persoane, din 30 în 30 de minute, ei putând participa la diferite categorii individuale sau pe echipe în funcție de preferințe: Elită, Grupă de vârstă, Training Groupuri şi Open. La final, fiecare participant va primi câte un tricou şi o medalie de Finisher. Cei mai rapizi din toate categoriile vor fi premiați în bani, vouchere şi diferite cadouri de la sponsori.

Nici micii spartani nu au fost uitați! Pentru ei vor fi amenajate trasee speciale, pe distanțe scurte de 1-2 km, departajate pe diferite categorii de vârstă între 4-14 ani, unde vor avea şansa să demonstreze că sunt capabili de mult mai mult decât credeau. Sistemul de desfăşurare este acelaşi ca şi în cazul adulţilor, cu start în valuri, iar la Finish primesc medaliile şi tricourile bine meritate.

Cursa de obstacole pe teren accidentat, într-o ambianţă naturală, pe lângă parcurgerea traseului cu o diferenţă de nivel considerabil, oferă o serie de obstacole de diferite tipuri, cum ar fi târâre sub sârmă ghimpată, cățărare pe frânghie, cățărare pe diferite structuri din metal, cărare de bușteni sau efectuarea unor exerciții în apă și noroi, etc. La fel ca participanții, obstacolele sunt și ele foarte diverse, astfel încât fiecare își va putea găsi o cursă potrivită pentru a o duce la bun sfârșit, capabil să-și depășească propriile limite, fără a beneficia de  capacități supraumane, ci doar de spirit de aventură și deschidere în faţa neprevăzutului.

Detalii referitoare la program, curse, modalitatea de înscriere, costuri și alte informații se pot obține accesând pagina web dedicată evenimentului: www.spartan-race.ro.