Când este vorba despre dietă și medicamente, combinația medicamente-alimente greșită poate duce la dezastru. Tocmai de aceea este indicat ca, atunci când te afli sub tratament, să fii atent și la meniu, susțin farmaciștii.

Iată, așadar, cele mai periculoase combinații de medicamente și alimente:

Lactatele și antibioticele

Unele antibiotice intră în „conflict” cu calciul, fierul și celalalte minerale care se găsesc în lactate. Iar acest lucru previne absorbția antibioticelor, ceea ce înseamnă că le este afectată abilitatea de a lupta împotriva infecțiilor.

Așa că, data viitoare când ți se prescriu antibiotice împotriva acneei sau a unei infectți, întreabă medicul dacă medicamentele intra în clasa tetraciclinei. Dacă răspunsul este pozitiv, evită laptele, iaurtul și branza cu două ore înainte de a lua pastilele. De asemenea, ai putea întreba farmacistul în legatură cu cel mai potrivit timp de a lua mutivitaminele cu minerale – care pot avea un efect similar asupra antibioticelor precum lactatele.

Cărnuri afumate și antidepresive

Este important să afli dacă pilulele antidepresive care ți s-au prescris fac parte din clasa monoaminelor care, atunci când sunt combinate cu alimente bogate în amoniacidul tiramină, au ca efect o creștere rapidă a tensiunii arteriale. De asemenea, pe lista produselor interzise atunci când iei antidepresive sunt incluse somonul afumat, vinul rosu, hot dog-ii, brânza veche, sosul de soia și berea.

Articolul precedentLegile Puterii | George Simion, despre invazia rusă: Asistăm la crime de război. Rusia este o mare amenințare pentru pacea mondială
Articolul următorPeste 7.600 de ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore