AgroTransilvania Cluster, cel mai activ și relevant cluster din domeniul agroalimentar din România, a primit cea mai înaltă distincție de certificare a managementului la nivel european – Eticheta de excelență în managementul organizației clusterului (eticheta de calitate) GOLD – Gold Label of the European Cluster Excellence Initiative.

Certificarea a fost acordată pentru întreaga activitate derulată, pentru impactul pozitiv de lungă durată asupra sectorului agroalimentar din regiunea de Nod-Vest a României, precum și pentru modul de organizare și desfășurare a întregii activități.

Certificarea a fost obținută în urma derulării, la sfârșitul lunii februarie, a unui complex proces de audit al Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor (ESCA), secretariat mandatat de către Inițiativa Europeană de Excelență în Clustere (ECEI). Astfel, nu mai puțin de 31 de indicatori de calitate au fost evaluați de către doi experți independenți. Pentru fiecare indicator de calitate a trebuit să fie trecut un prag specific de calitate, eticheta de calitate GOLD fiind acordată organizațiilor de tip cluster care obțin cel puțin 80% din scorul de excelență al managementului clusterului.

În calitate de inițiator, membru fondator și finanțator constant al Clusterului AgroTransilvania, Consiliul Județean Cluj sprijină constant cercetarea, inovarea, transferul tehnologic și dezvoltarea durabilă a sectorului agroindustrial transilvănean în vederea creșterii competitivității acestei entități, precum și a fiecărui membru în parte, atât pe piața națională, cât şi pe cea internațională. În acest scop, în primii șase ani de funcționare a clusterului, Consiliul Județean a alocat pentru buna funcționare a acestuia, nu mai puțin de 3.000.000 de lei.

Inițial, în anul 2013, Asociația ”Clusterul Agro-Food-Ind Napoca” (AgroTransilvania Cluster) a reunit 20 de membri fondatori, iar în prezent a ajuns la 83 de membri – producători, procesatori, furnizori de servicii conexe, universități, institute de cercetare, instituții financiare, administrație publică.

Articolul precedentÎntreruperea apei potabile în Florești și Cetan. Vezi în ce interval orar și pe care străzi
Articolul următorTragedie: O tânără de 23 de ani din Gilău a murit la Paris – Logodnicul ei dorea să ceară de soție